APK keuring in Zoutelande

Een APK-keuring is belangrijk en noodzakelijk om veilig op pad te kunnen. Zo voorkomt u mogelijke onveilige situaties en gaat u verantwoord de weg op. Laat uw auto daarom APK keuren bij Autobedrijf Oreel in Zoutelande.

Wat houdt een APK in?

Bij de APK-keuring controleren wij onder meer de technische staat van uw auto. Hierbij wordt gekeken naar de werking van remmen, banden, schokdempers en wielophanging. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan minder voor de hand liggende onderdelen, zoals dashboardverlichting, de werking van de ruitensproeiers of de staat van de gordels. Om te bepalen of uw auto voldoet aan de gestelde milieueisen, wordt ook de CO2-uitstoot gecheckt (benzine) of een roetmeting (diesel) uitgevoerd. Indien uw auto afkeurpunten bevat, dan kunnen we die in de meeste gevallen meteen voor u verhelpen.

Wanneer moet mijn auto APK worden gekeurd?

Afhankelijk van de leeftijd en brandstof van uw auto, wordt bepaald wanneer en hoe vaak uw auto APK gekeurd moet worden. Auto’s die rijden op gas of diesel dienen doorgaans voor het eerst na 3 jaar gekeurd te worden en vervolgens jaarlijks. Voor auto’s met benzine- of elektromotor is dat voor het eerst na 4 jaar, dan tweemaal een tweejaarlijkse controle, daarna dient u  jaarlijks voor de APK te komen. U mag uw auto tot 2 maanden van tevoren laten keuren, met behoud van de originele APK-vervaldatum.

APK-keuring aanvragen

Is uw auto toe aan de APK-keuring? Maak dan eenvoudig online een werkplaatsafspraak bij Autobedrijf Oreel om uw auto APK te laten keuren.

Diensten

Aircoservice

APK-Keuringen

Voertuigdiagnose

Onderhoudsbeurten

Alle voorkomende reparaties

Overzicht Onderhoudsdiensten

Benieuwd wat wij voor u kunnen doen?